Aktív élet

Theodora Kékkúti
Természetes kalcium- és magnéziumforrás egy aktív élethez
A Theodora Kékkúti ásványvíz egy kalcium-magnézium-hidrogénkarbonátos természetes ásványvíz, amely számos olyan nélkülözhetetlen ásványi anyagot tartalmaz, amelyek rohanó életünk, kiegyensúlyozatlan étrendünk miatt más forrásokból nem mindig kerülnek be megfelelő mennyiségben szervezetünkbe.
1,5 liter Theodora Kékkúti ásványvíz fedezi a felnőttek számára ajánlott napi kalcium szükséglet 52%-át, valamint a napi magnézium szükséglet 22%-át. Természetes kalcium- és magnéziumforrás azok számára, akik felismerték azt, hogy a folyamatos folyadékbevitel nem csak a mindennapi életben fontos. Az aktív életmód nélkülözhetetlen a jó egészségi állapot megtartásához. Így minden héten rendszeresen sportolnak és fontosnak tartják, hogy ezt magas ásványianyag-tartalmú ásványvízzel támogassák.
Annak, aki komolyan követi edzéstervét és pontosan tudja, mennyi idő alatt szeretné elérni célját, mindenképpen sok vizet kell kortyolnia sportolás közben. A megfelelő sportteljesítményhez is kellően hidratáltnak kell lenni, hisz az oxigén sejtekhez történő szállításáért a vér felelős, aminek több, mint 80%-a víz. Tökéletes sportital lehet a mindennapi edzések alatt egy olyan ásványvíz, amiben sejtjeink regenerálódását és sportteljesítményünket segítő ásványi anyagok találhatóak meg.
A rendszeresen és komolyan sportoló embereknek az ásványvizekben található ásványi anyagokra fokozottabban van szükségük, ásványi anyag igényük nagyobb, mint az átlagemberé.
Erő-, gyorserő sportágakban a kalcium szükséglet 1500-2000 mg is lehet naponta, míg állóképességi sportokban ez 1000-2000 mg között van. A magnéziumszükséglet ugyanígy nagyobb, 500-600 és 400-600 mg között van a mozgás típusa szerint. Az ásványvizek kalcium és magnézium tartalma a kutatások mai állása szerint az emberi szervezet számára biológiailag jól hozzáférhető, így segíti a kalcium és magnézium szükséglet kielégítését. A Theodora Kékkúti termékben található kalcium és magnézium mennyiség hozzájárul a sportolók ásványi anyag igényének kielégítéséhez mennyisége azonban nem olyan magas, hogy ésszerű mennyiségű fogyasztás mellett és változatos napi folyadékbevitellel túlzott mértékű lehessen.
Nem mindegy tehát, hogy mit és mennyit iszunk. Az egyik legjobb választás az ásványvíz, hiszen az eredendően tiszta, természetes ásványvizek a biológiai vízigény kielégítésére különösen alkalmasak. Az ásványvíz amellett, hogy jó ízű, jó szomjoltó, fontos ásványi anyagokat és nyomelemeket tartalmaz.